Oldtimer maïs hakseldag

Zondag 25 September 2016

‘ Oldtimer maïs hakseldag ‘
Oostwinkel (Zomergem)

 

 photo Flyer.jpg

 photo DSCN4782.jpg

Op 25 september 2016 hebben wij met Landbouw en Machines.be de eerste Oldtimer maïs hakseldag in België georganiseerd.
We gingen op zoek naar heel wat oldtimer veld hakselaars en tractoren met silagewagens en mestwagens. Op de hakseldag zelf waren er een 12 oldtimer hakselaars te zien, zowel de zelfrijdende modellen, als de gedragen en getrokken types. Er waren heel wat verschillende merken te bespeuren op ons 3ha groot demoterrein.
Verder waren er tussen de tractoren met karren ook enkele unieke merken en types te bespeuren. Denk maar aan een Schlüter 950 Compact met Record mestwagen of een Landini R8000 met een zelfbouw silagewagen en uiteraard veel meer. Op de silageput werd het spektakel voorzien door een Schlüter 1250 Special en een Ford County.
Om alles mooi af te sluiten werd er ook nog een grondbewerkings demo gehouden, dit met young timers.
Er kwamen zo een 1700 bezoekers langs op onze Oldtimer maïs hakseldag, waardoor we kunnen spreken van een groot succes. Van langs alle kanten hoorden wij goede commentaren en de deelnemers waren zeer tevreden, voor ons een stimulans om dit terug op poten de zetten binnen enkele jaren.

Dankzij verschillende fotografen en filmers hebben we een mooie reportage kunnen samenstellen. Dat zie je op volgende links: Foto’s en Film

Tot slot willen wij graag nog alle deelnemers, bezoekers en vooral onze medewerkers bedanken.
En wie weet tot binnen twee jaar!