Landbouw & Machines

Wie zijn wij?

 

Maarten Martens:

 

Maarten is geboren in september 1989 en groeide op in het Meetjesland. Hij liep school in Eeklo, volgde er de richting tuinbouw en is nu in de tuinaanleg tewerkgesteld. Voor en na de school werd de fiets en de camera in aanslag genomen en kamde hij de buurt uit op zoek naar interessante landbouwmachines.
Geboren in het najaar, is het niet raar dat dit zijn favoriete seizoen is. Maarten trok er toen en nu nog, vooral op uit om mais hakselaars te gaan zoeken. Het jaar door is Maarten natuurlijk ook op het veld te vinden.

Davy Tandt:

 

Davy zag in het voorjaar van 1989 het levenslicht en groeide op in het West-Vlaamse Izegem. Tegenwoordig is hij tewerkgesteld in de metaalbouw.
Net zoals Maarten, trekt Davy er regelmatig op uit om landbouwmachines te fotograferen. Naast het fotograferen ervan, houd Davy zich ook bezig met het digitaliseren van oude foto’s en films voor http://www.deoudedoos.be , de website waar Davy elke dag voor in  de weer is.
Zowel Davy als Maarten trekken door het jaar dan nog eens op pad om oude oogstmachines te fotograferen, gaande van maaidorsers tot gras hakselaars en van bietenrooiers tot maïs hakselaars.

Davy Tandt (links) en Maarten Martens (rechts) als organisatoren van de Oldtimer maïs hakseldag 2016 te Oostwinkel.

 photo IMG_1518.jpg