Deprecated: Required parameter $endpoint follows optional parameter $args in /customers/1/7/a/landbouwenmachines.be/httpd.www/wp-content/plugins/breadcrumb-navxt/class.bcn_rest_controller.php on line 64 Loonw. Vermeulen – Vandoorne – Oostnieuwkerke – RETRO OOGSTDAG – LANDBOUWENMACHINES VZW

Loonw. Vermeulen – Vandoorne – Oostnieuwkerke

Een minimale grondtarra gaan hand in hand met een optimale reiniging.

Ook loonwerker Johny Vermeulen uit Oostnieuwkerke heeft hier al meerdere malen bij stil gestaan. In de voorbije zomer van 2019 zag je dan ook zijn indrukwekkende zelfbouw hooglosser met een grondige en hoge reinigingscapaciteit hier en daar ten velde. Deze knappe wagen werd samen met zijn werknemer Jorick Dumortier tot stand gebracht. Echter wordt deze wagen meer in een stationaire opstelling gebruikt. Zodoende de aardappelrooiers hun vracht nog telkens moesten gaan lossen in de wagen. Wat weer tijd verlies is.

Hierop bedachten vorige winter, Johny en Jorick samen opnieuw een nieuw concept uit. Een zelfrijdende hooglosser zou soelaas brengen om de aardappelrooiers zo weinig mogelijk tijd te doen verliezen. De vracht zou al rijdende kunnen worden gelost en zo kan de rooier continu blijven rooien. Deze hooglosser zou moeten snel zijn op het veld en vooral wendbaar op de kopakker. Daarop kwam men op het idee om een oude Dewulf R 6000 bietenlader onder handen te nemen. Een niet zo’n eenvoudige opdracht maar met de vergaarde kennis in constructie, die Jorick heeft opgedaan bij Verhoest Agricultural Machinery uit Rumbeke en de meer dan 40 jaar ervaring van Johny in het rooien van aardappelen, wisten deze twee heren het wederom tot een goed eind te brengen.

Het eindresultaat is dan ook om duimen en vingers bij af te likken. De bunkerinhoud is afgestemd geweest op de bunkerinhoud van een 4-rijïge rooier, zodoende de rooier telkens zijn volledige vracht kwijt kan. Op zijn breed schoeisel zorgt hij voor een minimale insporing. De opbouw van de machine zorgt er zodoende voor dat tijdens het overladen op de vrachtwagen, het tarra kan herleidt worden van 50 procent, naar nog slechts 8 procent en minder. Wat een mooie besparing oplevert in nutteloze vervoerskosten. De uitgefilterde aarde die terug op de grond valt wordt na het overladen, opengeduwd met een nivelleerblad in de hef.

De eerste hectares voor deze machine kan je hieronder bekijken.