Wie zijn wij?

Landbouw en Machines VZW is de overkoepelende vereniging die alle werken van De oude doos – De Retro Oogstdag – Landbouw en Machines.be, beheerd. Dus zowel het werk en organiseren van de Retro Oogstdag, alsook het schrijven en brengen van reportages voor De loonwerker, Terramag, De oude doos,… zitten hier onder.

De drijvende krachten achter onze organisatie:

Maarten Martens:

Maarten is geboren in september 1989 en groeide op in Oostwinkel. Tegenwoordig is hij tewerkgesteld in een Provinciaal Domein in Oost-Vlaanderen. Maarten richtte Landbouw en Machines op destijds, door de grote liefde van landbouwmachines die hij wilde fotograferen.
Gewapend met de camera in de hand en met de fiets trok hij door het hele Meetjesland op zoek naar interessante combinaties.
Tegenwoordig zijn het de oudere machines die hij liever voor de camera krijgt.
Het fotograferen van landbouwmachines is tegenwoordig wat op de achtergrond verdrongen door het organiseren van de Retro Oogstdag.
Maarten staat voornamelijk in voor de dagelijkse leiding van de VZW, alsook de administratie en facturatie zit onder zijn bevoegdheid. Voor de Retro Oogstdag is hij het eerste aanspreekpunt ter plaatse op het terrein alsook het eerste aanspreekpunt voor de overheidsdiensten.

Davy Tandt:

Davy zag in het voorjaar van 1989 het levenslicht en groeide op in het West-Vlaamse Izegem. Tegenwoordig is hij tewerkgesteld in de metaalbouw.
Net zoals Maarten, trekt Davy er regelmatig op uit om landbouwmachines te fotograferen. Naast het fotograferen ervan, houd Davy zich ook bezig met het digitaliseren van oude foto’s en films voor http://www.deoudedoos.be , de website waar Davy elke dag voor in  de weer is.
Zowel Davy als Maarten trekken door het jaar dan nog eens op pad om oude oogstmachines te fotograferen, gaande van maaidorsers tot gras hakselaars en van bietenrooiers tot maïs hakselaars.
Het digitaliseren van beelden alsook het schrijven van artikels en reportages voor De Loonwerker, Terramag, Hectares en De oude doos zijn het werk van Davy.
Voor de Retro Oogstdag is hij het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers en leidt de demonstraties in goede banen.
Samen zijn Davy en Maarten de organisatoren van de Retro Oogstdag en vormen een geoliede machine waar elk persoon zijn werk heeft binnen de organisatie, een top team!

Davy Tandt (links) en Maarten Martens (rechts) als organisatoren van de Oldtimer maïs hakseldag 2016 te Oostwinkel.

 photo IMG_1518.jpg