Info bezoekers

Wanneer

25 september 2022

Openingsuren

Van 10u30 tot 18u30. Doorlopende demonstraties.

Wat

Tijdens de Retro Oogstdag zullen de machines van weleer terug in actie te zien zijn. Met een 18-tal hakselaars zal worden gedemonstreerd hoe de mais vroeger werd geoogst. Niet alleen de populaire hakselaars van weleer zullen er aan het werk te zien zijn, maar ook de minder gekende merken en types zullen aanwezig zijn. Met bijpassende oldtimer tractoren en silagewagens of mestwagens zal de mais afgevoerd worden naar de maiskuil.
Op de maiskuil zijn dan weer een drie tal iconische tractoren in de weer om de kuil piekfijn te leggen.
Naast de demonstraties mais hakselen, zijn er ook bietenrooiers te zien.
Hier zullen een vijf tal rooicombinaties ingezet worden. Voornamelijk de vroeger klemband rooiers voor voederbieten zullen er te zien zijn.
De bieten worden afgevoerd met kippers naar de hoop en vervolgens versnipperd worden op de kuil.
Voorts worden er ook twee maisdorsers ingezet worden om korrelmais te oogsten. Een graanblazer blaast vervolgens de korrelmais in een grote kipper.
Naast al deze doorlopende demonstraties zullen er ook grondbewerkingsmachines bezig zijn. Ploegen, grond open breken, schijveneggen, zaaiklaar leggen en zaaien, het zal allemaal te zien zijn met oldtimer machines.

Waar

Gottebeekstraat – 9980 AALTER

Het evenement bevind zich langs het kanaal Gent-Brugge. Toch is de Retro Oogstdag goed te bereiken. Het terrein ligt op een boogscheut van de E40 afrit Aalter en via de E34 op amper één kwartier van Aalter, zijn we ook goed bereikbaar vanuit richting Antwerpen. We beschikken over ruime parking, van ongeveer 5 ha met een reserve parking van 2ha.
De hoofdtoegangsweg bevind zich ter hoogte van Deutz-Fahr dealer ‘Debutrac’ langsheen de Middelweg op 1.5km van de N44 Knokkebaan.

Komende van Brussel/Gent:
Neem de E-40 richting kust en neem afrit 11 en neem de N44 richting Knokke.
Sla aan het kruispunt met verkeerslichten van de Knokkebaan en Middelweg rechtsaf.
Na 1.5km sla rechts af aan Deutz-Fahr dealer ‘ Debutrac’ en volg de pijlen van Retro Oogstdag.

Komende van richting Kust:
Neem de E40 richting Brussel en neem afrit 11 Aalter, neem de N44 richting Knokke.
Sla aan het kruispunt met verkeerslichten van de Knokkebaan en Middelweg rechtsaf.
Na 1.5km sla rechtsaf aan Deutz-Fahr dealer ‘Debutrac’ en volg de pijlen van Retro Oogstdag.

Komende van Antwerpen:
Neem de E34 en N49 (Expressweg genoemand) richting kust en rij tot Maldegem. Neem daar de afrit Maldegem N44 richting Aalter.
Rij door tot aan het kruispunt met verkeerslichting van Knokkebaan en Middelweg. Slag linksaf en rij 1.5km door tot aan Deutz-Fahr ‘Debutrac’ en sla rechtsaf en volg de pijlen Retro Oogstdag.

Komende van Eeklo:
Neem de N499 (Eeklo-Aalter) en rij door Ursel. Rij 3 km door tot aan Deutz-Fahr dealer ‘Debutrac’ en sla linksaf, volg vanaf daar de pijlen van Retro Oogstdag.


Toegangsprijs en tickets

Er zijn geen voorverkoop tickets, enkel aan de kassa aan te kopen.

De toegangsprijs vanaf 13 jaar is 5 Euro.

Kinderen (-12j) mogen gratis binnen.

Parking is gratis.

Catering is voorzien.

EHBO voorzien.

Oordoppen

Doordat de machines heel wat geluid kunnen veroorzaken, bied de organisatie in samenwerking met de Christelijke Mutualiteit ‘CM’.
Deze zijn te vinden in de tent nabij de drankbonnetjes.

Veiligheid op het terrein

Om de veiligheid op het terrein te garanderen voor zowel bezoekers als deelnemers, worden de bezoekers van de werkende machines gescheiden. Het is dus niet mogelijk om tot bij de draaiende machines te komen. Onze medewerkers zullen erop toe kijken dat de bezoekers de scheidingslijnen mooi volgen.
De organisatie zorgt ervoor dat de bezoekers de demonstraties niet kunnen missen en verplaatsen de scheidingslijnen regelmatig op.
Wanneer de machines stationair staan, zijn deze wel vrij te bekijken.
Gelieve de machines niet te betreden of aan te raken.